fredag 15 februari 2008

Tefondant

Hade denna dessert på menyn under slutet av 2007 gjorde den i en enklare version åt Taffel bilder på den finns nedan jag bifogar receptet på Tekrämen som är super lätt att göra och det går bra att ha den i glas.
100 g (ca 5 stycken) äggula
100 g socker
40 g vatten
250+250 g grädde
20 g Earl Grey-te, gärna Kusmi Prince
180 g mjölkchoklad
180 g mellanmörk choklad (50% kakaohalt)
Vispa äggulorna fluffigt . Koka sockret med vattnet till 121 grader eller tills det börjar tjockna får dock ej ta färg. Häll sockerlösningen på äggulorna vispa tills blandningen blir kall. Koka ena delen av grädden med tet. Smält chokladen och sila tegrädden över chokladen så det blir som en tryffelsmet. Andra delen grädde vispas lätt inte för hårt. Sen blandar man tryffelblandningen som nu har en smak av te med äggblandningen (Pattabomben) och sist i med grädden. Kyl dom i några timmar så det riktigt sätter sig lycka till.