Denna vecka ska vi damma av en klassiker, detta kom på tips från min gamla kollega Camilla Glace au four
Det första man behöver är en sockerkaka som botten helst ska man baka den själv men hinner man inte så får man köpa sig en.
Citronkaka 155 grader ca 45 min
Ägg 5 st
Socker 360 gr
Vispa dessa fluffigt
Grädde 150 gr
Citronzest 2 st
Smält smör 100 gr
Bakpulver 5 gr
Mjöl 270 gr
Ha i lite grädde i taget i äggblandningen, gör sedan detsamma med det smälta smöret slutligen i med det torra. Smörj formen och baka.
Vaniljglassen har jag gjutit upp i runda formar men det går lika bra med att skära den i en fyrkanter. Sen sätter jag glassen på sockerkaksbotten.
Sen gör jag en maränng
Äggvita 75 gr
Socker 75 gr
Vispa det jätte fluffigt och klä den över glassen. Baka på 220 grader ca 3-4 min ganera som du själv behagar. Det här är verkligen superlätt och går snabbt, dessutom är det skit gott.