Jag har varit i Frankrike en vecka på chokladkurs. Det var riktigt skönt att få komma till värmen igen. Kursen hölls på L´Ecole du grand chocolat Valrhona. Alltså Valrhonas skola. Kursen leddes av Philippe Givre. Det var mest skurna praliner vi gjorde, men även en del skal som vi fyllde. Lite mer än hälften av deltagarna var danskar. Tidningen Gourmet var där så det kommer ett repotage längre fram. Det ska bli roligt att se hur det blev, dom var i allafall jätte proffsiga så det var super trevligt.
Det var både bra och dåliga saker med kursen, men det är alltid roligt att lära sig nya saker. Jag träffade många duktiga yrkesmän som jag gärna vill hålla kontakt med i framtiden. Skolan låg utanför Lyon vid Hermitage så himla vackert. Vi var på en vin provning på en vingård M.Chapoutier. Det var kul men tyvärr var vinerna lite unga som vi fick prova.
Vi besökte en del resturanger också bland annat en tre stjärnig som leds av en Kvinnlig kock som heter Anne Sophie Pic. Rikitgt bra men mer om det senare. Sen var vi på en enstjärning som jag också gillade.
Jag avslutar med ett gruppfoto. Hej så länge