måndag 24 mars 2008

Tomatbröd




Tomat Bröd
Krossade tomater 1000 gr
Bagerisikt 900 gr
Vetemjöl 800 gr
Maltsirap 140 gr
Jäst 150 gr
Olivolja 50 gr
Salt 35 gr
Basilika 7 gr
Timjan 4 gr
Blanda allt förutom salt ca 6 min i med saltet efter det och kör ca 2-3 min till.
Rullas i olivolja och polenta vägs 30-35 gr vi bakar i stenugn på 300 grader.
Hemma skulle jag ha hög ingångstemperatur ca 250 sen kanske dra ner till 220 grader.
Det här är ett av mina favoritbröd, vi hade det förrut i matsalen på Operakällaren. Där har vi alltid tre sorters mjukbröd och tre sorters hårt. Vi försöker byta lite då och då men det ska alltid finnas ett vitt surdegsbröd. Här har vi ändrat mycket sen Nils Började för ett och ett halvt år sedan.Han har med sin kundskap inom bröd tagit oss till en helt annan dimension när det gäller brödbakandet.