söndag 1 juni 2008

Resturang Noma



Var i lördags på nordens bästa krog Noma i Köpenhamn som sitter inne med två stjärnori guiden. Jag och min nära vän (kollega) Emma avnjöt 12 rätter med vin till. Denna somriga lördag i Maj.



Första rätten var en färskost med granskott och brödsmulor riktigt trevlig.



Detta var min favorit rätt tartar med harsyra som man åt helt med händerna man doppade bittar av tartaren i såsen. Riktigt kul servering och vågat på en sån här krog.


Den här sparris rätten var rolig för det var gröna jordgubbar till passade jätte bra i hop hela rätten.



Karameliserad lök helt fantastiskt med sagogryn.



Pepparotsgrantie sen persiljegele som var rullad runt en knivmussla




Den här desserten gillade jag en smulpaj i modern tappning svartvinbärspulver crumble som är kört i pacojet sen var det en glass under också. Enkelt få moment men jävligt bra.




Dansk ölebröd en riktig dansk klassiker med Sorbet på Skyr till. Skyr är en islänska färskost. All personal var väldigt duktig och kunnig och köket bar ut maten det tycker jag var skit rolig grej. Desserterna var väldigt bra vilket jag ofta inte tycker, och dom var väldigt olika dom jag själv skapar . Så insperation fick jag i mängder. Jag tycker alla som kan ska besöka Noma för det är verkligen värt det.