söndag 10 augusti 2008

Sommardessert


Tänkte bjuda på denna enkla dessert i dag, Jag gjorde den här för tre år sedan men den funkar fortfarande. Det är ingen jag skulle servera i matsalen på Operakällaren men varför inte på en trevlig middag hemma. Jag ska bifoga recept på kakan och moussen.
Sable deg
Äggulor 50gr
Socker 225 gr
Mjöl 175 gr
Bakpulver 9 gr
Smör 130 gr
Salt 2 gr

Blanda smör och socker i med Äggulorna försiktigt sen allt det torra. Rulla degen i smörpapper till korvar sen fryser man den. När den sen är hård skär man 1 cm tjocka skivor och bakar i en ring på 175 grader tills den blir gyllenbrun har man ingen ring kan man baka i form.

Hallonmousse

Hallonpure 250 gr
Socker 50 gr
Gelantinblad 1 st
Grädde 190 gr


Koka hälften av purén med sockret i med gelantinet i med andra resten av purén är den fortfarnade varm så få du kyla den lite innan du blandar i gädden. Fyll moussen på sablebotten som då är kall och kvar i ringen så de blir ett lager ovanpå botten titta på bilden. Låt moussen sätta sig i kylen några timmar ta ut och toppa med hallon. Det här klarar alla och funkar toppen på middagen.