lördag 17 januari 2009

Tre Rätter på Juhlin Mansion

I går hade jag det stora nöjet att äta tre rätters middag tillsammans med Fredrik och Christoffer, två av mina lagkamrater från Stockholm Culinary Team. Vi hade ansvar för en rätt var som vi även komponerade med ett vin. Christoffer hade äran att stå för förätten.





Kycklingconfit ,getost, Karl-Johankräm, torkat kycklingskin och aprikoser, helt fantatiskt!




Till det drack vi Kloster Eberbach Riesling.



Fredrik i sitt esse.





Oxé på tre sätt. Oxfilé som var lågtempad, oxmärg med brödsmulor och Karl-Johan svamp. Oxkinden gick vid sidan av i en fin liten gryta, jätte gott och snyggt var det Fredrik!




Till varmrätten drack vi Irony Pinot Noir från Russian River Valley.



Åkerbärsmousse på Gelé på Kusmis Tea Four red fruits samt hallon, tutti Fruttisorbet och hallonflarn.



Till desserten drack vi Nivole, en underbar Muscat. Jag vill tacka Fredrik och Christoffer för att ni är så fina vänner, dessutom är ni väldigt duktiga kockar.