
Jag och Linda tröttnade på att äta dåligt dyrt bröd från affären, så vi beslutade oss för att starta en surdeg.
Recept på surdeg från Jan Hedhs Brödbok
Dag 1
Vatten 2 dl 35 grader
Ekologiskt vetemjöl 200 gr
Rårivet äpple 100 gr
Blanda dessa ordentigt i en bunke med lock och låt surdegen stå ute i tre dagar i en temperatur som ligger någonstans mellan 26-30 grader.

Det är bra om man rör i surdegen lite varje dag.
Dag 4 så tillsätter man 200 gr mjöl och 200 gr 35 gradigt vatten, man blandar om noga och låter den sedan stå ute ytterligare en dag. Sen är surdegen klar!
Dag 5 valde vi att baka en surdegslimpa. För att baka en surdegslimpa behöver inte vara något proffs eller någon Pain de Martin :-)

Surdegslimpa 1 st baktemperatur 250 grader ca 25-30 min
Vatten 170 gr
Surdeg 85 gr
Mjöl 280 gr
Jäst 4 gr
Salt 9 gr
Blandas 10 min på lägsta hagstigheten och 2 min på tvåan

Som ni ser har jag dragit tre snitt i surdegsbrödet då blir slut resultatet så här