lördag 11 oktober 2008
Hjortronsufflé
Det har varit en kämpig vecka den som varit. Vi har Stockholm Open i tennis där vi gör all mat ,så två av min personal har varit ute i kungliga tennishallen hela veckan. Det har inneburit att jag och Nils har fått sköta Operakällaren, det har gått bra men det känns i kroppen.
Nog om detta, en grej som jag tycker är lite maffigt är när vi får beställningar i matsalen på sufflér. Då menar jag inga små vanliga sufflér ,utan stora klassiska som dom haft på Operakällaren i alla tider. Det finns gäster som gått hos oss i tjugo år och alltid ätiti dom här sufflérn. Det finns Hjortronsuffle eller Grand Mariner som man kan beställa. Dom är lite krånliga för dom måste göras direkt, alltså man kan inte förbereda någonting då blir dom pannkaka.
I dag var det min kollega Nils Eriksson som gjorde sufflérna och dom blev jätte fina. Nästa vecka är det slutklämmen innan jag flyger till OS ,det ska bli skönt. Men först ska jag få två dagar hos S i Norrköping det ska bli mysigt hej så länge.