I dag var jag hos min Mentor Laurent Tassel som driver konditori Gourmandise. Jag jobbade för Laurent för några år sedan och det gav mig väldigt mycket kundskap och erfarenhet. Hade jag inte jobbat hos honom hade jag aldrig varit där jag är i dag. Laurent var medlem i kocklandslaget mellan 1992-1996 och han var den första som började med franskatårtor och hela den här grejen med mousser som vi har än i dag. Jag tycker han gjort väldigt mycket för hela branschen med sin kundskap, och att han introducerade saker som vi svenskar inte fått uppleva annars. Laurent berättade för mig att nu för tiden så är det mest chokladpraliner och petit fourer som dom tillverkar och det gör dom i ton vis. Vet inte om folk minns det men Gourmandise hade en liten butik vid gallerian förrut och ett café, som var mycket uppskattat bland stockholmarna. Nu känner Laurent att han har gjort det och vill satsa på att tillverka väldigt bra choklad i stora volymer och det är inte det lättaste. Det är lätt att göra tio snygga praliner men inte lika lätt att lyckas med femtusen. En sak som är säker är att det lyckas Laurent med om någon.