Den här desserten hade jag på menyn förra sommaren och den är jag väldigt nöjd med och den är ljuvligt sommrig. Det är en rabarberkompott i botten sen har vi krusbärsmousse rullad i tunt skivad rabarber som legat i sockerlag sen har jag ett kryddbröd uppe på ett så kallat Pain d´épices. Sen är det Kardemummaglass och ett rabarberchips. Jag bifogar recept på kompotten och Krusbärsmoussen.
Rabarberkompott
Vatten 400 gr
Socker 200 gr
Grenadine 100 gr
Socker 200 gr
Grenadine 100 gr
Vaniljstång 1 st
Rabaraber 500 gr
Koka rabarbern i sockerlagen tills den blir al dente
Rabaraber 500 gr
Koka rabarbern i sockerlagen tills den blir al dente
Krusbärsmousse
Krusbärspure 300 gr
Socker 20 gr
Gelantin 10,5 gr
Italienskmaräng 265 gr (Socker 200 gr Äggvita 100 gr)
För att skapa en italienskmaräng så kokar man socker med lite vatten till 121 grader som man häller försiktigt på den uppvispade äggvitan
Grädde 265 gr
Koka purén med sockret. I med gelantinet och kyl ner dessa lite, men inte så det sätter sig. Vispa grädden lätt blanda alltsammans och fyll upp i ringar.