I dag ska vi göra en härlig nougatcrisp. Det här är kanske är det lättaste julgodiset jag gör men också det godaste. Till det här receptet som ger ca 30 portioner behöver du följande.
Vitchoklad 55 gr
Kakaosmör 10 g (Cocosfett kan funka om man inte har kakaofett)
Nougat 170 gr
Hasselnötspraliné 60 gr (Nutella funkar att ersätta med)
Smält dessa fyra på ett vattenbad så det blir helt slätt.
Sen behöver man Kellog´s Cornflakes 60 gr
Jag brukar grovkrossa flingorna så det är småbitar, men man vill inte ha smulor. Det ska vara lite bitar i så det blir crunchigt.
Blanda alltsammans till en smet ,och fyll upp i formar. Jag andvänder runda silkonformar ,men det funkar med vad som helst. Jag brukar frysa dom så dom blir hårda. Sen rullar jag dom i choklad och en blandning på florsocker och kakao.
.
Så här ser dom ut innan dom är rullade
Här får dom choklad på sig
Och här ner i florsocker och kakao
Så här ser dom ut klara . Det här är så lätt att ingen ursäkt duger för att inte göra dom. Sen tror jag ingen som engång ätiti dom vill vara utan igen, om man inte är nötallergisk förstås :-)