söndag 3 maj 2009

Fredagsdesserten V.18



Den här veckan har varit lite konstig med tanke på att jag varit i tyskland i några dagar. Nu kommer i allafall som utlovat men dock lite för sent fredagsdesserten.

Bananmousse ger ca 6 portioner

Karameliserad banan 270 gr
Citronsaft 23 gr
Rom 14 gr

Äggvita 65 gr
Socker 130 gr

Koka sockret till i 121 grader häll det på äggvitan som då är uppvispad.Vispa marängen kall. Detta är den italienska marängen som är nästa grej i receptet.

Italiensk-maräng 200 gr
Grädde 500 gr
Gelantinblad 2,5 st

Skala och skär bananen i små bitar. Smält 100 gr socker gyllenbrunt i en stekpanna släng i bananerna och stek dom under omrörning ca 1 min ,gå sedan i med 50 gr smör mixa och kyl ner bananerna detta är Purén. Blanda i citronsaft och romen i bananpurén ,smält gelatinet och ha det försiktigt i bananpurén. Blanda sedan i italienska-marängen avsluta med grädden som ska vara lättvispad.

Spritsa moussen i valfritt glas elller form, kyl sedan ner moussen några timmar innan servering.

Lycka till!