lördag 31 oktober 2009

Fredagsdesserten V.44



Denna vecka ska vi göra en enkel sak som många säkert tror är svårt sufflé. Vi gör ofta sufflé i våran festvåning och då kan vi ha så många som trehundra åt gången. Jag hade Jan Hedh på besök förra veckan och vi pratade om just sufflé, Janne tyckte det var kul att vi fortfarande har det i festvåningen det är inte många som har det nu för tiden.

Hjortronsuffle ca 6 portioner 175 grader.

Hjortronpuré 150 gr (Lättaste sättet är att smälta frysta hjorton och passera dom genom en sil, då har man färdig puré redo att andvändas)
Citronsaft 10 gr
Potatismjöl 12 gr

Dessa tre kokas till en kräm som ska vara tjock och glannsig.

Äggvita 75 gr
Socker 40 gr
Citronsaft 5 gr

Dessa tre vispas till en fin maräng, man ska kunna vända marängen upp och ner över huvudet, då vet man att den är tjock nog. Marängen ska vara klar samtidigt med krämen, för den ska blandas direkt. Det är mycket viktigt här att man smörjer sina formar med rumstempatsmör och sedan sockrar dom efter så sufflen inte fastnar i kanten, då stiger den inte i ugnen. Baka sufflen på 175 grader ca 7-8 min.

Christoffer står för första rätterna på helg menyn.

www.pastrydesign.se