torsdag 19 februari 2009

Fredagsdesserten V.8



Denna vecka så har jag tänkt att vi ska göra en superenkel och god cheescake.


Cheesecake ca 6 st portioner

Till botten behöver man digestivkex som man mixat och blandat med lite osaltatsmör. Platta ut kexen i botten på den form du vill ha din cheesecake i.


Philadelphia 200 gr
Socker 75 gr
Ägg 2 st

Blanda philadelphia och socker och ha i ett ägg i taget så smeten inte spricker.

Gelantinblad 1,5 st

Blött lägg gelantinet innan i kallt vatten, smält det och ha försiktigt i det i smeten ovan.

Vitchoklad 200 gr

Smält den vitachokladen så den är varm när du känner på den, det får inte "bara" vara ljummet då blir det pannkaka. Vispa snabbt ner chokladen i smeten, allt ska vara blankt och slätt. Avsluta med grädden som ska vara lätt vispad.

Grädde 150 gr

Fyll upp i ringar, glass eller vad man nu känner för, och kyl sedan ner dem. Många kanske stannar upp här och frågar ska man inte baka Cheesecake?

- Nej säger jag det blir oftast aldrig lika bra. När man bakar cheesecaken i ugnen blir den lätt gryning och det är verkligen inte gott, så det här är absolut bästa sättet att få en slätt och fin konsistens.