skip to main | skip to sidebar
Daniel Roos Pastry Blog

tisdag 10 februari 2009

Praliner



Jag har köpt nya pralinformar så jag håller på att pröva lite nya smaker. Från vänster har jag en Champagnepralin följt av en Earl Grey och Apelsinblomsvatten, sen har vi en åkerbärspralin och sist men inte minst en ren mjölkchokladpralin på Caramélia.

Det är ju en trend på att använda mer och mer Mjölkchoklad nu, och det kommer nya bra sorter hela tiden. Jag personligen har blivit helt frälst i nya Valrhona chokladen Caramélia. Till nästa meny kommer jag ha en dessert med fyra eller fem olika mjölkchoklader från Valrhona.



Tyvärr så finns den här inte ute i handeln en på ett tag, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.
Upplagd av Daniel Roos kl. 21:00
Etiketter: Choklad
Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida

Om mig

Mitt foto
Daniel Roos
heter jag och till vardags är jag Chefskonditor på Operakällaren i Stockholm. Sedan 2009 är jag även och medlem i det Svenska Kocklandslaget. Vill ni komma i kontakt med mig så är ni välkomna att maila mig på daniel@pastrydesign.se
Visa hela min profil

Cercle des Chefs

Cercle des Chefs
Jag är den första svenska medlemen i Valrhonas Cercle des Chefs. En förening för utvalda konditorer runt om i världen

Mina Arbetsplatser

  • Operakällaren
  • Clarion Hotel
  • Berns Salonger
  • Gourmandise
  • Resturang J
  • Wienerkonditoriet

Kategorier

  • Bröd (9)
  • Choklad (10)
  • Desserter (70)
  • Filmer (4)
  • Fredagsdesserten (35)
  • Godis (5)
  • Kocklandslaget (9)
  • Repotage (24)
  • Restaurangbesök (23)
  • Tårtor (13)
  • Övriga recept (7)
  • Övrigt (14)

Mina Länkar

  • Bendel
  • Brax on food
  • Choklad Companiet
  • Christoffers Mat
  • David Urwitz
  • Emmas Newbiecooking
  • Food and the city sthlm
  • Lindas Holysweet
  • Lyxlagat
  • Magnus Skoglöf Fotograf
  • Mikael Kriisa
  • Min Hemsida
  • Mormors mat
  • Mumsigt
  • Operakällaren
  • Paco Torreblanca
  • Pastry Design
  • Ramon Morato
  • Sockersött
  • Svenska Kocklandslaget
  • Very Good Food
  • Yann Duytsche

Krogar jag gillar

  • Alinea
  • Esperanto
  • L2o
  • Matihas Dahlgren
  • Noma
  • Per Se
  • Rolfs kök
  • Smak på Restaurangen
  • The Fat Duck
  • Trio
  • WD-50

Bloggarkiv

  • ►  2010 (44)
    • ►  juli (1)
    • ►  juni (8)
    • ►  maj (5)
    • ►  april (4)
    • ►  mars (10)
    • ►  februari (6)
    • ►  januari (10)
  • ▼  2009 (142)
    • ►  december (10)
    • ►  november (9)
    • ►  oktober (14)
    • ►  september (10)
    • ►  augusti (10)
    • ►  juli (5)
    • ►  juni (10)
    • ►  maj (15)
    • ►  april (21)
    • ►  mars (16)
    • ▼  februari (11)
      • Fredagsdesserten V.9
      • Bread & Cakes 1-2 2009
      • Pre-Dessert Mariekexglass
      • Fredagsdesserten V.8
      • Nomineringar till White Guide 2009
      • Ann Roos 49 år
      • Alla hjärtans dag middag
      • Fredagsdesserten V.7
      • Praliner
      • Fredagsdesserten V.6
      • Finfrämmande på Operakällaren
    • ►  januari (11)
  • ►  2008 (88)
    • ►  december (10)
    • ►  november (4)
    • ►  oktober (6)
    • ►  september (6)
    • ►  augusti (6)
    • ►  juli (1)
    • ►  juni (6)
    • ►  maj (9)
    • ►  april (7)
    • ►  mars (11)
    • ►  februari (7)
    • ►  januari (15)
Alltommat.se Favoritblogg Bloggtoppen.se Blogglista.se BlogRankers.com Mat och Dryck Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory Matbloggstoppen
Gå med i Matbloggarna